14.5.10

Seuraava matka

Kevääntulo tarkoittaa sitä, että seuraava matka alkaa enenevässä määrin pyöriä mielessä. Alkaa lenkkeily, että jaksaa sitten kanniskella rinkkaa ja kavuta vuorenrinteitä; alkaa rokotusten ja malarialääkityksen mietiskely; alkaa uuden retkikeittimen koekäyttö (kokeilin sitä jo kerran ja sain sen syttymään tuleen, koko keittimen). Neuvottelut kohteen paikallisten matkaoppaiden kanssa jatkuvat, samoin kirjallinen valmistautuminen. Lukulistalla on sekä romaaneja että historiankirjoja, yksi runoteoskin. Tuoreehkon matkakertomuksen saatan jättää lukematta, koska siinä voi olla spoilereita. Iraniin otin mukaan yhden matkakirjan, joka oli varsin unettava.

Thomas Pynchonin Gravity's Rainbow seuraa minua tällekin reissulle. En tiedä, mitä sitten teen, kun jonain päivänä saan sen luettua loppuun. Lopetan varmaan reissaamisen.

MP3-soittimeen laitan tuttuja ja turvallisia kappaleita, että voi tarpeen vaatiessa laittaa silmät kiinni ja palata hetkeksi kotiin. Joka reissulla tulee yksi sellainen hetki. Tämänkertaiseen maahan Doorsin The End on hyvin osuva. Mukana on aina oltava myös pari kappaletta Sandraa, koska Sandra on musiikkia väsyneille korville.

Matka Tansaniaan oli vaihteeksi aika turistimainen reissu, toisin kuin sitä edeltänyt seikkailu Persiassa. Tänä kesänä on taas seikkailun vuoro.

2 kommenttia:

Kaisu, edelleen Teheranissa kirjoitti...

Seikkailun vuoro? Odotamme kiinnostuneina, mihin se suuntautuu. Vuorilleko?

Kanto kirjoitti...

Kohta seuraa jatkoa...