19.7.09

5.7.09: LENTO

Kilimanjaron kansainvälinen lentokenttä ei ole mikään mannertenvälisen liikenteen solmukohta. Koneemme oli saapumishetkellä ainoa koko kentällä, mutta yksikin koneellinen riitti saamaan aikaan tungoksen. Olimme päättäneet hankkia viisumit vasta kentältä, koska Suomessa ei ole Tansanian edustustoa, ja nähtävästi kaikki muutkin olivat ajatelleet samoin. Virkailijat urakoivat kiitettävästi ja jono lyheni; pääasia oli selvästi viidenkymmenen dollarin maksun kerääminen eikä maahantulijoiden syynääminen.

Olimme varanneet Kilimanjaro-retken ja safarin Tropical Trails -nimiseltä firmalta, joka toimii Arushassa. Heidän kyytimiehensä oli odottamassa. Samaan autoon piti odotella hyvä tovi toista kaksikkoa, ja kun viimein pääsimme liikkeelle, oltiin jo lähempänä yhtätoista illalla. Kuskin mielestä olimme kauhean hiljaisia. Päivä oli alkanut aamuyöherätyksellä vähän kolmen jälkeen, ja tässä vaiheessa teki mieli jutella vain nukkumatin kanssa.

Ajomatka Arushaan vei noin tunnin. Tropical Trailsillä on kaksi majoituspaikkaa: olimme varanneet yösijan halvemmasta eli Masai Campistä, mutta meidät vietiin tietenkin kalliimpaan eli Karama Lodgeen, jolloin kävi ilmi, että firma oli tehnyt varauksenkin väärään paikkaan. Olisi tehnyt mieli jäädä Karamaan nukkumaan, mutta se oli niin luksustasoa ja kallis, että siirryimme kaikesta huolimatta Masai Campiin, joka oli aika lähellä.

Masai Campissä on huoneita, makuusaleja, telttailualue ja firman toimistot. Siellä kävi ilmi, ettei yhtäkään huonetta ollut vapaana. Pari tyyppiä alkoi pystyttää telttaa. Oltiin jo puolenyön pahemmalla puolella, joten kenttämajoitus ei suuremmin haitannut. Enemmän arvelutti leirin isosta ravintolasta kuuluva mekkala. Ravintola on kuulemma suosittu menopaikka, ja sinne tulee matkalaisten lisäksi paikkakuntalaisiakin. Tänä yönä siellä bailattiin Michael Jacksonin muistolle, ja vaikka musiikki olikin hyvää, volyymi oli valtava ja etäisyys telttaan mitätön. Siitä huolimatta uni tuli äkkiä.

Heti aamulla edessä olisi lähtö Kilimanjarolle. Se on Afrikan korkein vuori, 5982 metriä.

Ei kommentteja: